Chili- och vitlöksstekt majskycklingfilé
4 portioner
25 min

Ingredienser
- 600 g majskycklingbröstfilé
- 400 g pasta pappardelle
- 4 st klyftor vitlök
- 1-2 st röd chilifrukt
- 1 msk smör
- 1 ask cocktailtomater
- 5 dl crème fraiche
- 1 st citron + Zest (ekologisk)
- 1 knippe färsk basilika
- Salt efter smak
- Parmesanost till servering
Gör så här
1.
Sätt ugnen på 200°C och koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull på spisen.
2.
Hacka chili och vitlök samt skär basilika i strimlor, ställ åt sidan.
3.
Dela majskycklingen på hälften och stek på medelvärme i smör tills den fått fin färg. Tillsätt chili och vitlök.
4.
Häll tomaterna i en ugnssäker form och lägg majskycklingfiléerna på tomaterna. Låt Chili, vitlök ligga kvar i stekpannan. Ställ formen i ugn ca 10 min till kycklingsaften är helt genomskinlig utan rosa inslag.
5.
Häll pastan i det kokande vattnet och koka den 1 minut mindre än angivet på förpackningen. Spara lite av pastavattnet.
6.
Häll crème fraichen i stekpannan tillsammans med chili och vitlöken och koka försiktigt. Riv zesten från citronen och ställ åt sidan. Pressa ur citronsaften och tillsätt i stekpannan.
7.
Ta ut kycklingen ur ugnen, låt vila några minuter. Tillsätt tomaterna i såsen.
8.
Lägg pastan i såsen och koka färdigt, tillsätt lite av pastavattnet till önskad krämighet.
9.
Blanda ner basilikan och citronzest i pastan.