Chili- och vitlöksstekt majskycklingfilé

(4/5)

4 portioner

25 min

Lättlagad och krämig kycklingpasta med smak av citron, chili och vitlök. Toppas rikligt med parmesan – perfekt som vardagsmat eller varför inte till fredagsmyset?

Ingredienser

  • 600 g majskycklingbröstfilé
  • 400 g pasta pappardelle
  • 4 st klyftor vitlök
  • 1-2 st röd chilifrukt
  • 1 msk smör
  • 1 ask cocktailtomater
  • 5 dl crème fraiche
  • 1 st citron + Zest (ekologisk)
  • 1 knippe färsk basilika
  • Salt efter smak
  • Parmesanost till servering

Gör så här

L

1.

Sätt ugnen på 200°C och koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull på spisen.

L

2.

Hacka chili och vitlök samt skär basilika i strimlor, ställ åt sidan.

L

3.

Dela majskycklingen på hälften och stek på medelvärme i smör tills den fått fin färg. Tillsätt chili och vitlök.

L

4.

Häll tomaterna i en ugnssäker form och lägg majskycklingfiléerna på tomaterna. Låt Chili, vitlök ligga kvar i stekpannan. Ställ formen i ugn ca 10 min till kycklingsaften är helt genomskinlig utan rosa inslag.

L

5.

Häll pastan i det kokande vattnet och koka den 1 minut mindre än angivet på förpackningen. Spara lite av pastavattnet.

L

6.

Häll crème fraichen i stekpannan tillsammans med chili och vitlöken och koka försiktigt. Riv zesten från citronen och ställ åt sidan. Pressa ur citronsaften och tillsätt i stekpannan.

L

7.

Ta ut kycklingen ur ugnen, låt vila några minuter. Tillsätt tomaterna i såsen.

L

8.

Lägg pastan i såsen och koka färdigt, tillsätt lite av pastavattnet till önskad krämighet.

L

9.

Blanda ner basilikan och citronzest i pastan.