Citronmarinerad kycklingklubba med spenat- & rödbetssallad samt örtrostad potatis

(4/5)

4 portioner

50 min

En fräsch och lättlagad måltid som passar både till fest och vardags.

Ingredienser

  • Kycklingklubbor med skinn
  • Marinad:
  • Olivolja 3 msk
  • Pressad citron 3 msk
  • Mirin 3 msk
  • Salt och vitpeppar
  • Tillbehör:
  • Rödbetor 2 st
  • 1 påse sköljd spenar ca 70 g
  • Salladslök 2 st
  • Riven pepparrot 2 msk
  • Olivolja 1 msk
  • Salt och svarpeppar
  • Delikatesspotatis
  • Örtsalt 

Gör så här

L

1.

Sätt ugnen på 175°.

L

2.

  • Blanda alla ingredienser till marinaden.
L

3.

  • Dela potatisen och blanda med olja och örtsalt. Lägg tillsammans med kycklingen i en ugnsform och häll över marinaden. Ställ in formen i ugnen och stek kycklingen i cirka 40 minuter. När det återstår 3–5 minuter, sätt ugnen på grill och låt skinnsidan bli riktigt knaprig under grillgallret.
L

4.

  • Skala och skiva rödbetorna tunt med mandolin. Lägg dem i en skål tillsammans med spenaten. Skär salladslöken i tunna skivor och lägg den i skålen med rödbetor. Smaka av med riven pepparrot, lite olivolja och salt och peppar.