Hel majskyckling i ugn

(4/5)

4 portioner

60+ min

Hel majskyckling i ugn – en perfekt familjemiddag med allt på en plåt!

Ingredienser

  • Sås:
  • Turkisk yoghurt 2 dl
  • Paprikapulver 1 tsk
  • Chili flakes 1 tsk
  • Salt 1 tsk
  • Kycklingplåt:
  • Hel majskyckling
  • Morot 200 g
  • Spetspaprika 1 st
  • Delikatesspotatis 600 g
  • Salladslök 250 g
  • Rökt paprikapulver 1 tsk
  • Chilipulver 1 tsk
  • Vitlöksoulver 1 tsk
  • Salt 1 tsk
  • Svartpeppar
  • Honung 3 msk

Gör så här

L

1.

Sätt ugnen på 175°.

L

2.

Rör ihop ingredienserna till yoghurtsåsen, ställ kallt.

L

3.

Skala och dela morötterna i avlånga klyftor. Lägg morotsklyftorna, hel tvättad potatis och hel salladslök på en plåt med bakplåtspapper.

L

4.

Blanda Rökt paprikapulver, chilipulver, vitlökspulver, salt och peppar. Gnid in kycklingen med honungen och strö på hälften av kryddblandningen.

L

5.

Strö resten av kryddblandningen över potatis, morot och purjolök. Lägg kycklingen på samma plåt som grönsakerna.

L

6.

Ringla rikligt med rapsolja över kycklingen och tillbehören. Tillaga långt ner i ugnen ca 1 tim tills kycklingen har en innertemperatur på ca 70°.