Kycklingwok på färs

(4/5)

4 portioner

25 min

Kycklingwok gjord på kycklingfärs med spröda grönsaker och smakrik sås

Ingredienser

  • Sås:
  • Hoisin 1dl
  • Oyster sås 2msk
  • Soja 1msk
  • 2 pressade vitlöksklyftor.
  • Wok:
  • 500g kycklingfärs
  • 1 bukett broccoli
  • 1 spetspaprika
  • 1 morot
  • 1 röd lök
  • 2 salladslökar
  • En bit zucchini
  • Tillbehör:
  • 3 dl ris
  • Knippe koriander

Gör så här

L

1.

Koka 3dl ris efter anvisning på paketet.

L

2.

Dela alla grönsaker i lika stora bitar.

L

3.

Blanda alla ingredienser till såsen i en skål och ställ åt sidan.

L

4.

Stek kycklingfärsen i en stor stek- eller wokpanna med lite olja tills kycklingen är genomstekt.

L

5.

Blanda ner grönsakerna och såses tillsammans med färsen i pannan och stek i 3 minuter på medelhög värme.

L

6.

Servera tillsammans med riset och toppa med den hackade koriander